duminică, 22 aprilie 2018

Mierea- elixir de sănătate

În inima Transilvaniei, pe plaiuri de poveste, cu păduri și cămpii întinse cât vezi cu ochii, unde verdele are sclipiri de smarald, iar florile multicolore se scaldă în razele blânde ale soarelui, albinuțele Apidava muncesc de zor pentru a prepara unul dintre cel mai gustos, aromat și pur sortiment de miere.

Culegând din zori și până în seară polenul celor mai parfumate flori, crescute în zone protejate, scăldânudu-se în cel mai curat aer și sănătos sol, albinuțele Apidava dau naștere mierii poliflore bio, di Melio.

Acest tip de miere este 100% bio, fiind obținută din culturi ecologice din Podișul Transilvaniei. Toată magia, frumusețea și vitalitatea zonei ajunge la noi într-un mic borcănaș cochet  și simpatic, purtând culoarea razelor de soare transilvănene!

Mierea bio polifloră di Melio conține 100% miere de pe teritorul României, atent verificată și testată pentru a îndeplini cele mai stricte cerințe de calitate. Acest tip de miere este extras de la stupi plasași strict în zone fără poluare, solu, plantele și apa fiind testate pe o rază de 5-8 km. De asemenea, este interzisă hrănirea albinelor cu orice tip de antibiotic. Deși mai scumpă față de alte tipuri de miere, di Melio oferă mămicilor, tăticilor și bunicilor garanția calității, ceea ce o face perfectă pentru prichindei și suferinzii de boli cardiace.



Desigur, miere ecologică polifloră di Melio este potrivită tuturor, de la mic la mare, printre beneficiile acesteia numărându-se:

- combaterea oboselii fizice și psihice;
- stimularea poftei de mâncare (așadar, în cazul în care aveți pitici mofturoși citiți în continuare);
- acționează benefic asupra ficatului și a inimii, menținându-le sănătoase;
- stimulează digestia, așadar în cazul în care aveți probleme legate de constipație, încercați să mâncați o linguriță de miere de albine dimineața (poate fi consumată simplă, pe stomacul gol sau adăugată în ceai, cafea sau orice alt tip de băutură obișnuiți să savurați dimineața);
- previne demineralizarea oaselor, sprijinind creșterea acestora datorită conținutului bogat de calciu;
- perfectă pentru ten, având proprietăți antibacteriene și nutritive;
- sprijină vindecarea și cicatrizarea rănilor.



Dintre toate tipurile de miere încercate până acum, pot spune că di Melio polifloră și de salcâm ocupă prima poziție în Top5 personal.

Di Melio, miere ecologică polifloră are un gust bogată, dulce-floral, fiind ușor parfumată și onctuoasă. Cel mai mult îmi place să o savurez simplă, răsfățându-mă în fiecare dimineață și seară cu o linguriță din acest prețios elixir de sănătate.

Pentru ceilalți membrii ai familiei, ceva mai pretențioși, pentru a îi convinge să consume miere și să fie puternici și sănătoși, am inventat tot felul de tipuri de suc. Iar vremea călduță îmi este de mare ajutor!

Dacă și voi vreți să îi convingeți pe prichindei și pe cei pretențioși să consume miere puteți încerca următoarele rețete:

Limonadă cu mentă și kiwi- 5 lămâi, 2 lime, 2 kiwi, 10 frunzulițe de mentă, 3 l apă și miere după gust (eu folosesc aprox. 2 linguri din mierea di Melio). Lămâile și limeurile se storc, se adaugă kiwi făcut piure și frunzulițele de mentă tocate. Se adaugă apa și lămâia și se dă la frigider pentru cel puțin 3 ore. Se savurează cu zâmbetul pe buze!

Fresh din portocale și fructe de pădure- 6-8 portocale bine coapte, fructe de pădure (zmeură, coacăze, căpșuni, mure sau orice alte fructe vă plac, aprox. 200-250 g), 2-3 linguri de miere, 1 l apă. Portocalele se storc, fructele de pădure se fac piure și se amestecă bine cu sucul de portocale. Se adaugă mierea și apa, apoi se dau la frigider.

Smoothie cu banane- 3 banane, sucul de la o lămâie, 2-3 frunze de mentă, 200 g brânză dulce de vaci, o lingură miere. Toate ingredientele se pun în blender, se amestecă și se servește prichindeilor pretențioși.

Posibilitățile sunt infinite, așa că puteți să combinați ingredientele după preferințele voastre sau a celor dragi.

Noi vă recomandăm cu mare drag să aveți măcar un borcan cu miere în cămară, să consumați acest aliment minune și să îi învățați pe cei mici să consume miere, să iubească natura și să respecte albinele.

Mai jos vă las două super rețete pe care noi le preparăm în fiecare toamnă și pe care le consumăm cu rigurozitate. Ne ajută să ne creștem imunitatea, să fim sănătoși, să ne ferim de gripă și răceală, dar să avem și un ten luminos, dinți puternici și păr strălucitor.

Pentru o familie formată din 3 membrii aveți nevoie de 5 kg miere și 2-3 kg cătină. Cătina se spală, se zvântă în șervet de hârtie și se distribuie în mod egal în borcane de 500 (mai puțin de jumătate). Peste cătină se toarnă mierea și se lasă o săptămână la macerat până să începem cura. Se consumă o linguriță în fiecare dimineață, pe stomacul gol. Este rețeta perfectă împotriva gripei, răcelei și altor viruși supărători.

Dacă nu sunteți iubitori de cătină, puteți să o înlocuiți cu lămâie. Această rețetă este utilă și în cazul tusei și a bolnavilor de inimă.

O altă rețetă, chiar mai eficientă, este mierea cu usturoi. Dar este pentru aceia dintre noi curajoși! Eu mărturisesc că nu pot să o consum. Soțul meu este însă mare amator și de când se tratează astfel nu a mai răcit. Iar el răcea foarte des, mai ales toamna-iarna.

Voi cum altfel mai folosiți mierea, acest elixir de sănătate?!


Sursă foto 2 

6 comentarii:

  1. Da, si eu sunt pro catina cu miere.

    RăspundețiȘtergere
  2. Valeria Chertes22 aprilie 2018, 23:41

    Eu o folosesc in ceai, in limonada.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si noi o folosim foarte des in limonada. Si acum ca a venit sezonul fructelor, combinatiile sunt inedite. Pentru moment ne rasfatam cu limonada din portocale, lamai si capsuni- dementiala combinatie.

      Ștergere
  3. Foarte buna mierea!
    Si eu o folosesc zilnic! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur sa aud asta. Mierea este un adevarat medicament al naturii!

      Ștergere